Croatian

String zauvijek!

bug in my home foto

Daleke 1949.godine, vodeća švedska izdavačka kuća Bonniers raspisala je dizajnerski natječaj. Tražili su najbolji prijedlog dizajna police za knjige. Željeli su prodati što više knjiga, a da bi se knjige kupovale kupci ih moraju imati i na što staviti. Tako su barem razmišljali. Rješenje je trebalo biti ljudima pristupačno, lako dostavno, jednostavno za sastaviti i lako za postaviti.

Prvu nagradu osvojio je bračni par Strinning, Nils i Kasja. Jednostavne, fleksibilne i minimalističke police naišle su na trenutni uspjeh i postale su dizajnerski hit.

Danas to više nije samo polica za knjige. Osnovni model police toliko je razrađen od strane autora da se može prilagoditi potrebama svake prostorije u stanu.

Genijalno i doista bezvremenski!

Prije par godina pronašla sam u garaži String police. Nisu baš bile u najboljem stanju. U međuvremenu sam ih obojala i sredila. Nabavila kukice i police. Sada je vrijeme za montažu. Još uvijek nisam sigurna da li bi police bolje odgovarale u kuhinji ili sobi. Uživam u razmišljanju. To je uvijek najljepši dio.

Kako se vama čine police i koja je vama prostorija najidealnija za ovaj dizajnerski klasik?

Ovo nije sponzorirani tekst. Ovo je ljubav! Prema dobrom dizajnu i svemu lijepom!

izvor fotografija www.string.seClose Bitnami banner
Bitnami