Uređenje doma -još uvijek tražite svoj životni stil?

I ja. Nadam se da ga nikada neću naći! 🙂

Da li ste više klasični tip, moderan ili nešto između? Još uvijek niste sigurni vrijedi li za vas ona ”Manje je više” ili ona ”Što više to bolje”? Tražite svoj životni stil?

Onda je ovaj članak namjenjen vama!

Spadate li u one tipove koji kada dođu u neki dobro uređen prostor, odmah pomisle: ”To je to, tako i ja želim živjeti”. Ponekad se radi o cijelom stanu, ili samo o detalju, stanu prijatelja, hotelu ili udobno uređenom butiku ili baru. Sigurno ste pogledali barem jedan film i pomislili: ”Ovaj je stan uređen baš po mom ukusu”. Ako je tako, onda trebate razmisliti što vas je to točno posebno dirnulo. Detalji, sitnice, boje sve je bitno!

Soba E.Cullena u filmu Twilight
Stan iz filma Zelena karta (samo bez G.Depardieua)

Gledam, pamtim i sve što mi se sviđa bez grižnje savjesti i napravim!

Eksperimentirati definitivno nije grijeh! Bojite se ludih tapeta? Plastike ili mesinga? Jake boje ne pašu u vaš stan? Trudite se biti dosljedni. Ali nedosljednost i različitost mogu odlično oživjeti prostor. Sada već provjereno i viđeno, drveni stol i plastične stolice mogu izgledati puno zanimljivije od stola sa drvenim stolicama.

Još uvijek ste nesigurni? Krenite onda sa wc-om, a ako imate, onda najbolje s onim za goste! Mali prostor, mala šteta ako baš stvarno stvari krenu po zlu.;-) Hoće li to biti cvijetne tapete ili samo crna boja morati ćete sami odlučiti. U svakom slučaju, ne radi se tu o životnoj odluci!

Sada slijedi ono najbolje. Prezentacija!  Sve što me inspirira ili veseli ja pokažem ili istaknem. Ajde, sigurno i vi imate neku porculansku lutku koja negdje skuplja prašinu, poster ili kartu svijeta.

Vlastitu suvenirnicu treba ponosno pokazati!

Ovakvo eksperimentiranje ipak ostavite za ormare bez neke veće povijesne vrijednosti. Bakin Bidermeier ili Alt Deutsch zasada predlažem da ipak preskočite!

Ukoliko ste srečković i takvih stvari imate naprosto previše onda se skoncentrirajte samo na nekoliko njih ili samo jednu. Evo npr. predlažem porculansku lutku. 😉

Kombinirajte stare i nove komade namještaja i ne sramite se namještaja za koji ste emotivno vezani ili već godimama postoji u obitelji a sada više ‘nije u modi’. Ništa ne može istaknuti bolje našu osobnost nego stvari sa kojima smo povezani ili na neki način pričaju o nama neku zanimljivu priču.

Strpljenje, definitivno je istina kako za dobro uređenje stan treba vremena. Nisam tip koji kupuje kada treba i samo da kupi. Nema veze ako godinama iz zida vire žice i grla sa žaruljama i ne smeta mi spavanje na podnicama i madracu, barem neko vrijeme.

Kupujte samo onda kada ste stvarno zadovoljni. Kupujte i na sajmovima i na buvljacima. Idealni komad namještaja nije samo lijep i funkacionalan, već i onaj koji će vas podsjećati na neke lijepe trenutke ili drage osobe. Tada on postaje bezvremenski i nikada neće izgubiti na vrijednosti.

Opremiti stan ne znači da ste gotovi sa uređenjem. Vaš će se dom uvijek mijenjati zajedno s vama.  Za stvarno smjestiti se, treba vremena!

One thought

  1. Nedosljednost i različitosti svakako mogu oživjeti prostor, ali i s tim treba biti oprezan. No, primjeri na slikama su odlični! I mislim da je savjet s wc-om vrlo koristan 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s