Staklene vitrine

Nisam neki ljubitelj staklenih vitrina. 😦 U staklene vitrine dolaze samo najbolji komadi ‘nečega’ i to uglavnom zato da bi im se još više i lakše moglo diviti. 🙂  Otisci prstiju na staklu i slojevi prašine na samoborskom kristalu, to su moje prve asocijacije iz djetinjstva vezane upravo uz- staklene vitrine.

cotemaison

Nedavno pronađena prašnjava kartonska kutija, pa manja i jedna još manja  (ovisno do koje veličine definiramo kutiju), na najgornjoj polici špajze, natjerala me da preispitam svoje mišljenje o vitrinama uopće i da otvorim pitanje o eventualnoj potrebi za upravo jednom takvom staklenom vitrinom.

Sigurna sam kako u  svakom domaćinstvu postoji najmanje jedna prašnjava kutija koja skriva svakojake servise, ukrasni kristal ili neke druge vrijedne predmete.  Bude zaboravljena godinama. Strpljivo čeka onoga kome je suđena.

Da li pustiti prašinu da se i dalje skuplja ili ponosno pokazati ‘dražesnu kolekciju’? Pokloniti ili prodati jednostavno nije u redu. Ipak se radi o obiteljskom nasljeđu!

Svoju sam kutiju odlučila otvoriti, a skriveni servis za jelo ponosno pokazati, ali i koristiti (mama oprosti!). Nema veze ako se razbije ili ošteti. Praznu kutiju ću ipak spremiti. Nikad se nezna. 🙂

Staklena vitrina se pokazala kao idealno rješenje, jer iza stakla čak i obični svakodnevni predmeti izgledaju senzacionalno! Praznu kutiju ću ipak spremiti. Nikad se nezna. 🙂

pinterest

Servisi za jelo i služe da se iz njih jede, a tek onda da ih se i ponosno pokazuje.

Treba uživati u zajedničkim trenucima za stolom i prenositi djeci zanimljive obiteljske priče. Usput ih pripremati na sve ‘kartonske kutije’ koje im život sprema. 🙂

Staklena vitrina je za sentimentalne i vrijedne predmete doista idealno rješenje. Osim toga, iza stakla čak i obični svakodnevni predmeti mogu izgledati senzacionalno! Na pravom sam putu da postanem ljubitelj!

karlonlinestore
habitissimo
allmodern

Kako urediti staklenu vitrinu kao pravi profesionalac

  • ”stvorite točke koje privlače poglede” Bez ozbira na to što želite izložiti u vitrini, bilo da je riječ o dragocjenoj umjetnosti ili vašem najboljem posuđu; treba biti vrlo oprezan u odabiru izložaka. S one strane stakla ništa ne smije biti postavljeno ‘slučajno’, tu svaka sitnica priča svoju priču i treba dobro paziti da se ne dogodi kaos. U vitrinu idu samo izabrani ‘igrači’, ostale drangulije bolje sakriti iza punih vrata ili u ladice.
  • Stvorite ravnotežu i pazite da ostavite dovoljno mjesta! kako bi izloženo došlo do izražaja. Nemojte izložiti puno toga odjednom.
  • Pripazite na boju, jedna boja koja dominira do maksimalno dvije u vitrini su sasvim dovoljne!
  • Staklena vitrina treba stajati samostalno! Ako je ugurana između ormara i polica, neće imati velikih izgleda doći do izražaja, pa tako ni njezin sadržaj!
  • Sama vitrina treba uvijek biti u drugom planu, u prvi plan dolaze eksponati koji će onda izgledati još vrednije! 🙂

Kako se radi o starinskom servisu za jelo, izbjegavati ću starinske vitrine. Ne želim da sve skupa djeluje preteško. Moja vitrina mora biti moderna, jednostavnih linija i drvena.

Nadam se da ću uskoro moći podijeliti s vama kako to u konačnici i izgleda. A do tada….. dobar tek! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s