Cersaie 2019. i kako će nam izgledati kupaonice u 2020.

CERSAIE je međunarodni sajam keramičkih pločica i opreme za kupaonice koji se svake godine krajem rujna održava u Bologni.

Sajam Cersaie, ali i ostali sajmovi idealna su događanja jer se na jednom mjestu može:

  • vidjeti najnovije kolekcije i proizvode koji bi trebali obilježiti godinu koja slijedi
  • upoznati s novim brendovima
  • naravno… inspirirati se!
  • ako se nisi stigao podružiti s kolegama tijekom godine, ovo je idealna prilika za nadoknaditi propušteno! J

Što se ove godine moglo vidjeti na sajmu i kako bi nam trebale izgledati kupaonice u 2020. g. (filtrirano po mom ukusu – naravno), možete vidjeti u kratkom izvješću koje slijedi:

RELJEFNI UZORAK

Reljefna (3d) keramika, sakrivene fuge i dramatični efekti. Jako naglašenu 3d keramiku ipak ostavite za veće prostore, predvorja, hotele i poslovne zgrade.

PETRA

Zato je decentniji 3d idealan za sve kupaonice i kuhinje. Naravno da i tu predlažem da se s 3d uzorkom poigrate na jednom ili dva zida, na ostalom kombinirajte glatku pločicu ili se poigrajte bojama.  

FAP
FAP

CVIJETNI UZORAK

Cvjetni uzorak se već mogao vidjeti i na Cersaie 2018. g. Cvjetni trend keramičkih pločica se nastavlja, a jake boje jednako su popularne kao i pastelne. Svakako prevladava veliki format pločice.

Idealno rješenje za zidove koji su u direktnom kontaktu s vodom, poput kade ili tuša, što mislim da je i dovoljno, pogotovo za manje prostore, jer jedan zid ili dio zida je sasvim dovoljno imati u ovom uzorku.

Ipak, imajte na umu kako je keramiku zahtjevnije i skuplje promijeniti ako vam dosadi ili ne budete zadovoljni. S ovako jakim i dominantnim uzorcima treba uvijek biti oprezan. Idealno su rješenje za hotele, poslovne zgrade, škole ili vrtiće. Vidjet ćemo što će reći 2020. g.

GEOMETRIJSKI UZORAK

Fuga postaje sve bitnija. Fuga je sve samo ne sive boje! 😉

Efekt odličan, mogućnosti bezbrojne. Definitivno za manje zahtjevne zidove. Fuge je vrlo teško održavati. Ukoliko ih recimo, postavite iznad radne ploče u kuhinji, otežat ćete si život! Pa eto, predlažem da pripazite.

TERAZZO UZORAK

Terrazzo trend nastavlja se i dalje. Kako u velikim, tako i u malim formatima.

Uglavnom, meni je odlično to što je sada terrazzo uzorak moguće imati i na zidu, ne samo na podu!

MRAMOR UZORAK

Mislim da se o ovom tipu keramike reklo gotovo sve, osim da ga se sada može dobiti u dimenzijama većem od 3 m (mislim u komadu!). Za sve ostalo vrijedi – što si zamislite, sada možete i dobiti!

Uzorak mramora je ‘klasik’, elegantan i vječan. Tehnologija postoji i sve je teže uočiti razliku između pravog kamena/mramora i keramike.

Ako vam je budget ograničen i zaljubljeni ste u mramor, rješenje postoji!

Kao što ste mogli vidjeti, keramika je postala ‘ultra’ svestrani materijal i već dugo više nije ograničena samo na kuhinju i kupaonicu.  Napredna tehnologija omogućila nam je da se danas u keramici može postići gotovo sve, time mislim na konačni izgled (drvo, kamen, terrazzo), veličinu (pojedinačni komadi dimenzija 3,0 m), završni efekt (3d, sjaj, mat).  

Mogućnosti su beskonačne kada govorimo o keramičkim oblogama i dizajnu interijera. I to je odlično!

Nadam se da vam je bilo zanimljivo, i da sam vam uspjela prenijeti barem djelić onoga što se događalo i moglo vidjeti na Cersaie – Bologna 2019.

Uskoro i izvješće sa sajma kamena MARMO+MAC koji se je održao također prošli tjedan u Italiji, ali u Veroni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s