Odabrati pravu boju – najteži je dio posla!

On želi novu kupaonicu. Postojeća je procurila, a popravak ne podrazumijeva ”samo zamjenu gumica”, nego veći građevinski zahvat, a ako je tako, on želi promjenu.

Organizacija kupaonice je otprilike jasna, tuš ovamo, umivaonici postojeći tamo, wc na kraju desno. Raspored smo riješili.

Estetika i boja kupaonice, veliki problem.

Njegove želje? Pa da bude lijepa. Preferira tople i zemljane boje. Ali tu smo stali. Nije raspoložen i nema vremena da se inspirira sam. Sve mu je lijepo. Nema favorita.

U kojem smjeru dalje krenuti?

Ili možda bolje, na koji način treba razmišljati da bi u konačnici bili zadovolji uređenjem kupaonice?

Imati kupaonicu ”u boji” i nije neka novost. Kupaonice 50-ih i 70-ih su vrištale (ili plakale) u curry crvenoj i kiwi zelenoj boji. 🙂

Onda su kupaonice postale ”neutralne’. Bijela, svi tonovi sive, pa opet bijela. Svima jasno kako je to igra na sigurno. No bijela će uvijek biti klasik, a siva je postala nova bijela. Činjenica je kako su takve kupaonice nerijetko hladne ili ‘bez duše’.

Ipak, statistički gledano, više od 40% ljudi se i dalje odlučuje za bijelu ili sivu boju kada je kupaonica u pitanju. Možda kada bi postojao jednostavniji i jeftiniji  način  zamjene pločica, mnogi bi razmišljali drugačije.

Svejedno, zašto nam bijela nikada ne dosadi? Zašto se bojimo da će nam plava ili zelena s vremenom ipak dosaditi? Pa nebo je plavo, more je plavo i vjerujem kako nikom još nije postalo dosadno. Stablo je zeleno i opet svake godine uživamo u njemu.

Dosađuju nam stvari za koje znamo da ih možemo promijeniti. Dakle, nije stvar u boji već je stvar u nama. 🙂

Kako trendovi nikad ne miruju, već se uvijek vraćaju ‘malo izmijenjeni’ i tako vrte u krug, boja u kupaonici je ponovno ‘in’. Ne zato što smo odjednom postali hrabriji, već jednostavno želimo biti drugačiji. Imamo potrebu izdvojiti se i pokazati vlastiti stil.

Nije nam bitno samo ono što nosimo, već nam je bitno i kako živimo i želimo to ponosno pokazati.

Zanemarite sve što se priča o bojama. Boje su subjektivne. Nađite svoju boju, a zatim je upotrijebite na takav način da ćete rado živjeti s njom.

Znate boju, ali niste sigurni da li je najprikladnija za vašu malu/veliku kupaonicu?

Ili uopće neznate odakle i kako početi?

Čak je i bijela boja odluka – ali tada jednostavno živite okruženi bijelom bojom.

Pratite Bug in my Home, vrlo brzo pišemo o tome – zašto DA! ”baš ta boja” (jer nema NE kada su boje u pitanju, samo kako ih najbolje iskombinirati ! J

Čak je i bijela boja odluka – ali tada jednostavno živite okruženi bijelom bojom.

best home decor

Slijedi samo mala inspiracija boja i kombinacija!

Pratite Bug in my Home, vrlo brzo pišemo o tome – zašto DA! ”baš ta boja” (jer nema NE kada su boje u pitanju, samo kako ju najbolje iskombinirati ! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s